Web Analytics Made Easy - Statcounter

استقبال «مارتین گریفیتس» از تصمیم انصارالله یمن، روایت سفارت انگلیس در تهران از اهداف دیدار «هانت» با ظریف، تایید مذاکره آمریکا و طالبان، تحریم ۱۸ تبعه سعودی مظنون به دخالت در قتل خاشقجی از سوی آلمان، صرف نظر «بنت» از استعفا و اعلام حمایت از کابینه نتانیاهو و آخرین تلاش های شورای همکاری خلیج فارس برای بقا با دعوت جدید از قطر از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان، پیام شفاهی رئیس جمهوری سوریه برای شاه اردن نیز از جمله تحولات مهم بوده است.

 به گزارش تابناک، خبرگزاری «عمون» اردن مدعی شد بشار اسد یک پیام شفاهی برای ملک عبدالله شاه اردن فرستاده است.

این خبرگزاری اردنی دوشنبه شب نوشت: بشار اسد «عبدالکریم الدغمی» رئیس هیات پارلمانی اردنی که در دمشق به سر می برد را مامور رساندن این پیام کرده است.

رئیس جمهوری سوریه به الدغمی گفته است که به ملک عبدالله اعلام کند که من به آینده و جلو می نگرم و به گذشته و پشت سر نگاه نمی کنم.

شاید به بتوان این گونه تحلیل کرد که اشاره بشار اسد به چشم پوشی سوریه بر نقش آفرینی منفی اردن دربحران هفت ساله این کشور باشد.

این خبرگزاری اعلام کرد بشار اسد قول داده است که اردنی های زندانی در سوریه را نیز آزاد کند.

روز دوشنبه یک هیات پارلمانی اردنی شامل روسای کمیسیون های پارلمان این کشور به ریاست 'عبدالکریم الدغمی' با بشار اسد دیدار و گفت و گو کرد.

استقبال «مارتین گریفیتس» از تصمیم انصارالله یمن

مارتین گریفیتس نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن از تصمیم انصارالله یمن برای توقف حملات موشکی و پهپادی ضد نیروهای ائتلاف عربی تحت سرکردگی آل سعود استقبال کرد.

در بیانیه ای که دفتر گریفیتس منتشر کرده، آمده است: اعلام توقف حملات موشکی و پهپادی از سوی انصارالله مورد استقبال است و امیدواریم که همه طرفها خویشتندار باشند که در ایجاد فضای مناسب برای گفتگو و رایزنی سهیم است.

شایان ذکر است که رئیس کمیته عالی انقلاب یمن از آمادگی برای توقف شلیک موشک ها و پرواز پهپادها در راستای حمایت از صلح و از بین بردن هرگونه بهانه ائتلاف سعودی برای ادامه تجاوزات خبر داد.

محمد علی الحوثی اعلام کرد که نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور یمن توقف شلیک موشکها و پهپادها را در راستای تقویت تلاشهای او و تقویت صلح خواستار شده است.

وی افزود: از مراجع رسمی مسئول می خواهیم شلیک موشکها و پرواز پهپادها را به منظور از بین بردن هر گونه بهانه جویی برای ادامه تجاوزات و محاصره، متوقف کنند.

محمد علی الحوثی همچنین شلیک موشک های بالستیک و حملات پهپادی را در راستای بازدارندگی در مقابل متجاوزان و تخریب زیرساخت ها عنوان کرده و تصریح کرد: اگر ائتلاف سعودی خواهان صلح است، ما آماده توقف عملیات نظامی در تمام جبهه ها هستیم.

روایت سفارت انگلیس در تهران از اهداف دیدار «هانت» با ظریف

سفارت انگلیس در تهران روز دوشنبه درپیامی توئیتری اهداف سفر «جرمی هانت» و دیدار با همتای ایرانی وی را تشریح کرد.

سفارت انگلیس در تهران در این خصوص نوشت: «جرمی هانت» وزیر امور خارجه انگلیس اولین ملاقات خود را با ظریف وزیر خارجه ایران در آغاز سفر خود به ایران داشت.

توئیت مذکور در ادامه می افزاید: مذاکرات در طول این سفر پیرامون توافق هسته ای، منطقه و نگرانی های مربوط به پرونده های انگلیسی های دو تابعیتی بوده است.

تایید مذاکره آمریکا و طالبان

گروه طالبان با انتشار بیانیه ای، دور جدید مذاکرات صلح بین نمایندگان این گروه و «زلمای خلیل زاد» نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان را تایید کرد و اعلام کرد که تاکنون در مورد هیچ مسئله ای توافق صورت نگرفته است.

در این بیانیه به نقل از «ذبیح‌الله مجاهد» سخنگوی این گروه آمده است که در تاریخ های (۱۴، ۱۵ و ۱۶) ماه نوامبر سال جاری میلادی یک هیئت عالی رتبه از نمایندگان طالبان با هیئتی از آمریکا در دوحه دیدار و در مورد مذاکرات صلح افغانستان به بحث و تبادل نظر پرداختند.

در این بیانیه آمده است که صرفا مذاکرات اولیه بین طرفین صورت گرفته و هیچ گونه ای توافقی انجام نشده است.

گروه طالبان همچنین اخبار مربوط به تشکیل دولت موقت در افغانستان را تکذیب کرد و گفت که هرگز توافقی نخواهد کرد که خلاف اصول اسلامی، سیاست های امارت اسلامی و آرمان‌های شهدا و مجاهدین باشد.

این در حالی است که پیش تر برخی منابع اعلام کرده بودند که آزادی زندانیان طالبان، خروج نیروهای خارجی و حذف نام این گروه از لیست سیاه از خواسته های اصلی این گروه است و آمریکا و طالبان، در مورد بخشی از این خواسته ها توافق کرده اند و رایزنی ها بین طرفین در زمینه خروج نیروهای خارجی، تعلیق انتخابات ریاست جمهوری افغانستان و تشکیل دولت موقت جریان دارد.

تحریم ۱۸ تبعه سعودی مظنون به دخالت در قتل خاشقجی از سوی آلمان

وزارت امورخارجه آلمان در پی قتل جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد سعودی، تحریم‌هایی را علیه 18 تبعه عربستان سعودی وضع کرد.

همچنین شبکه تی آر تی ترکیه اعلام کرد وزارت امور خارجه آلمان سفر 18 تبعه عربستان سعودی را به علت آنکه مظنون به دست داشتن در قتل جمال خاشقجی بودند، به این کشور ممنوع اعلام کرد.

جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار سعودی روزنامه واشنگتن پست در روز دوم اکتبر پس از مراجعه به کنسولگری عربستان در استانبول ناپدید شد. مقامات ارشد عربستان و بخصوص محمد بن سلمان (ولیعهد عربستان) مدعی شدند خاشقجی پس از انجام کارهای اداری خود کنسولگری عربستان را ترک کرده است. با این حال ریاض پس از نزدیک به سه هفته به کشته شدن خاشقجی در درون کنسولگری این کشور اذعان کرد و علت آن را درگیری او در داخل کنسولگری عنوان کرد.

صرف نظر «بنت» از استعفا و اعلام حمایت از کابینه نتانیاهو

«نفتالی بنت» وزیر آموزش اسرائیل و رئیس حزب «بیت یهودی» امروز دوشنبه اعلام کرد که موضع این حزب حمایت از کابینه بنیامین نتانیاهو است.

به غیر از بنت، «آیلت شاکد» وزیر دادگستری رژیم صهیونیستی که وی نیز عضو حزب بیت یهودی است قصد کناره گیری از این سمت را داشت اما او نیز از تصمیم خود صرف نظر کرده است.

اگر این دو وزیر از سمت خود کناره گیری کرده و حزب بیت یهودی از ائتلاف با نتانیاهو خارج می شد، سقوط نتانیاهو قطعی و برگزاری انتخابات زودهنگام در سرزمین های اشغالی حتمی می شد.

در حال حاضر به نظر می رسد که تنها «موشه کاحلون» وزیر دارایی رژیم صهیونیستی خواهان برگزاری انتخابات زودهنگام باشد.

روز گذشته کاحلون و بنت با تعطیلی کنیست برای برگزاری انتخابات زودهنگام موافقت کرده بودند.

آخرین تلاش های شورای همکاری خلیج فارس برای بقا با دعوت جدید از قطر

خالد الجار الله معاون وزیر خارجه کویت از پیشرفت در پرونده بحران میان قطر وکشورهای محاصره کننده شامل عربستان، امارات، بحرین و مصر خبر داد.

وی گفت تمام کشورهای عضو شورای همکاری در نشست آینده سران در ریاض شرکت می‌کنند که مایه خوش‌بینی است.

الجار الله افزود طارق القونی سفیر مصر در کویت هم روز دوشنبه با معاون امور وطن عربی وزارت خارجه کویت برای بررسی زمان برگزاری کمیته مشترک میان دو کشور دیدار می‌کند.

روزنامه الرای کویت از تماس تلفنی جداگانه پادشاه سعودی و امیر قطر با امیر کویت خبر داد که طی آن مسائل مورد توجه مشترک و آخرین تحولات منطقه‌ای و بین المللی بررسی شده است.

آخرین نشست سران شورای همکاری خلیج فارس به سبب محاصره قطر از سوی کشورهای عربستان، امارات، بحرین و مصر به تاخیر افتاد، محاصره‌کنندگان، قطر را به حمایت از تروریسم متهم کرده‌‌اند، در حالی که دوحه تاکید کرده است که کشورهای محاصره کننده برای تحمیل قیمومیت خود تلاش می‌‌کنند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران برجام عربستان سعودی یمن انگلیس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۹۲۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نتانیاهو در دو راهی آتش‌بس یا استعفا

کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به ترک قاهره توسط نمایندگان رژیم صهیونیستی بدون هیچ‌گونه نتیجه‌ای، گفت: نتانیاهو باز هم بر سر دو راهی خطرناک پذیرش آتش بس قرار گرفته است و انتخاب برای او دشوار شده است چرا که اگر دولت نتانیاهو این آتش بس را بپذیرد سقوط خواهد کرد.

جعفر قنادباشی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به دهمین مذاکرات آتش بس غزه در قاهره اظهار کرد: طبق خبرهای واصله، جلسه قاهره به رغم شرایط اعلام شده و فشارهای مختلف وارده بر رژیم صهیونیستی بدون هیچ‌گونه نتیجه‌ای پایان یافته است و نمایندگان رژیم صهیونیستی قاهره را ترک کرده‌اند.

وی با اشاره به تشدید فشارهای داخلی و بین‌المللی علیه دولت نتانیاهو افزود: به نظر می‌رسد بنیامین نتانیاهو در این صحنه سعی کرده با نپذیرفتن شرایط، مذاکرات را به عقب بیندازد اما بدین معنی نیست که امکان مذاکره مجدد و از سرگیری مجدد مذاکرات در کوتاه مدت و به صورت قریب‌الوقوع وجود نداشته باشد.

کارشناس مسائل غرب آسیا ابراز کرد: می‌توان گفت طی هفت ماه گذشته تاکنون تا این اندازه فشارها علیه صهیونیست‌ها افزایش پیدا نکرده است؛ امروز فشارهای داخلی علیه این رژیم به حداکثر خود رسیده است و مهم‌تر از آن فشارهای دولت‌های غربی است که در واکنش به اعتراضات دانشگاهیان علیه صهیونیست‌ها وارد می‌کنند.

وی ادامه داد: دولت‌های غربی بر این باورند که اگر آتش بس صورت نگیرد و جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین و غزه ادامه پیدا کند دیگر نمی‌توانند اعتراضات گسترده دانشگاهیان خود را مهار کنند و همین امر می‌تواند تهدیدی برای منافع آنها تلقی شود لذا فشارهای دانشجویان و دولت‌های غربی علیه رژیم صهیونیستی بسیار مؤثر است.

قنادباشی اضافه کرد: با این وجود نتانیاهو باز هم بر سر دو راهی خطرناک پذیرش آتش بس قرار گرفته است و انتخاب برای او دشوار شده است چرا که اگر دولت نتانیاهو این آتش بس را بپذیرد سقوط خواهد کرد و بنا بر همین ترس از فروپاشی تن به آتش بس نمی‌دهد.

وی تاکید کرد: در ادامه همین روند می‌تواند به گونه دیگری موجب سقوط دولت نتانیاهو شود چرا که اعتراضات داخلی از یک سو و از سوی دیگر فشارهای خارجی به اندازه‌ای است که هم اکنون رژیم صهیونیستی را فلج کرده است.

کارشناس مسائل غرب آسیا اظهار کرد: زمانی که ترکیه مجبور شده روابط خود را با رژیم صهیونیستی قطع کند، کشورهای دیگر هم به تاسی از فشارهایی که از ناحیه نهضت بزرگ دانشجویی تحمل می‌کنند، ممکن است چنین امکانی را صورت دهند.

وی با اشاره به حملات گسترده جبهه مقاومت در یمن علیه رژیم صهیونیستی طی چند ماه اخیر گفت: در شرایط فعلی یمنی‌ها هم حوزه عملیاتی خود را به مدیترانه گسترش داده‌اند تا جایی که شاهد توقف کشتی‌های صادرات کالا و سوخت به اراضی اشغالی و نیز گسترش دامنه فعالیت‌های عملیاتی در این جبهه بوده‌ایم که همین امر موجب فشارهای اقتصادی جدی به رژیم صهیونیستی شده است.

قنادباشی تاکید کرد: بر این اساس نتانیاهو اگرچه با نپذیرفتن آتش بس و ترک مذاکره برای دور ماندن از سقوط دستور به ترک مذاکره به نمایندگان خود بدهد اما از مسیر دیگری به سقوط نزدیک می‌شود و آن گسترده شدن فشارهای سیاسی داخلی و افزایش فشارهای غربی حامیان رژیم صهیونیستی علیه دولت نتانیاهو است.

وی یادآور شد: نتانیاهو در صحنه عملیاتی، نظامی، سیاسی و اقتصادی شاهد همان چیزی است که از آن فرار می‌کند که نه تنها می‌تواند موجب سقوط دولت او شود که حتی می‌تواند به پایان اسرائیل بینجامد.

کد خبر 750718

دیگر خبرها

  • واکنش کرملین به اتهام دخالت روسیه در سوءقصد به جان زلنسکی
  • تبریک بشار اسد به پوتین
  • اردوغان: کارهای ناتمام‌ خود را در سوریه به پایان خواهیم رساند
  • افشای عمدی فایل صوتی ظریف به روایت سعید لیلاز /با خرابکاری در نطنز، این سایت چند ماه از کار افتاد /ایران زمین بازی را عوض کرده است
  • آیا عادی سازی روابط ریاض و تل آویو قریب الوقوع است؟
  • اهمیت پیام‌های رئیس اقلیم کردستان عراق در تهران
  • دیدار رئیس حشد شعبی با بشار اسد
  • لاپید کابینه رژیم صهیونیستی را به باد انتقاد گرفت
  • نتانیاهو در دو راهی سخت آتش‌بس یا استعفا
  • نتانیاهو در دو راهی آتش‌بس یا استعفا